Loading Laddar...
 

Introduktionsutbildning

Introduktionsutbildningen 

Både elev och handledare behöver ha gått en introduktionsutbildning. Introduktionsutbildningen är giltig i fem år. 

Klicka här för att boka.

 

Handledarbeviset

Du kan ansöka om att bli godkänd som handledare direkt via e-tjänsten, Ansök om handledarskap.

Du behöver göra en ansökan för varje elev detta även om du ska övningsköra med flera elever. Du kan som mest ha 15 elever samtidigt.

Fån och med 1 jan 2018 tar inte transportstyrelsen ut någon avgift för godkännande av handledare.

När Transportstyrelsen beviljat din ansökan skickas ett "Bevis om godkännande som handledare vid övningskörning" till dig. Beviset ska vara med vid övningskörning.

 

Övningskörning

Innan din ansökan om att bli godkänd som handledare kan prövas måste eleven ha ett giltigt körkortstillstånd. Du och din elev får inte övningsköra förrän eleven har ett godkänt körkortstillstånd och du som handledare är godkänd av Transportstyrelsen.

När ni övningskör behöver ni ha en grön övningskörningsskylt. Vi säljer de nya och väldigt synliga skyltarna som sitter på taket.

Presentation av körprov B är en broschyr som beskriver hur körprovet för behörighet B (personbil) är upplagt och vad det kan innehålla.

 

Handledarbevisets giltighet

Ett godkännande som handledare gäller i fem år förutsatt att körkortet inte återkallas. Om elevens körkortstillstånd måste förnyas under tiden ditt godkännande är giltigt, behöver du inte ansöka om nytt godkännande som handledare för den eleven.