• 08 711 50 00
  • Elevcentralen
  • Huddinge Trafikskola

Hur du börjar

1. Skaffa ett körkortstillstånd

Ansökan om körkortstillstånd går idag att göra online, klicka här för att komma till ansökan.

När du ansöker om körkortstillstånd får du fylla i en hälsodeklaration. Ett syntest ska separat, efter du har ansökt om körkortstilstånd via länken ovan, skickas in till Transportstyrelsen. Syntestet gör du lättast hos en optiker som skickar in synintyget digitalt till Transportstyrelsen så du behöver inte själv posta in synityget till Transportstyrelsen.

Från och med 1 jan 2018 tar Transportstyrelsen inte ut någon avgift för att pröva din ansökan om körkortstillstånd.

Tänk på att vara ute i god tid med din ansökan då det i värsta fall kan ta ca 3-4 veckor att få körkortstillståndet.

2. Fundera på privat övningskörning

Det är bra att komplettera utbildningen på trafikskolan med privat övningskörning. För att få övningsköra privat för personbil krävs det att både elev och handledare har genomfört en introduktionsutbildning samt att handledaren har ansökt och fått ett godkännande som handledare för den specifika eleven. Har man redan gått en introduktionsutbildning är den giltig i 5 år.

Vi rekommenderar starkt att den privata handledaren följer med på körlektionerna här på trafikskolan!

3. Skriv in dig på trafikskolan!

Kom ner till trafikskolan och ta med legitimation så skriver vi in dig. Du får då ett lösenord och därmed tillgång till elevcentralen. Körkortstillståndet behöver du inte ha med dig då vi kan hämta det digitalt från Transportstyrelsen. 

Vi diskuterar lämplig individuell utbildningsplan utifrån dina förkunskaper och disponibel tid. Om förkunskaper finns, Blir din första körlektion en "testlektion" för att kunna nivåbedöma dig som elev. Du får sedan en planering mellan tumme och pekfinger som kommer att justeras under resans gång.

Välkommen till oss!

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå